Herbes de Provence

de Lia_ in Conserve, 14 Sep 2013 | 5449 vizualizari

 

Reteta "Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei grasi" pe care o voi posta este al treilea preparat pe care il fac de la o vreme incoace si care cere aceste mirodenii numite Herbes de Provence.
Puteti cumpara gata amestecate aceste ierburi sau le puteti amesteca acasa pe jumatate sau sfert din cantitatile de mai jos mai ales daca le aveti in gradina proaspete.
Evident trebuiesc puse la uscat si pisate.
Aceste verdeturi sau ierburi de Provence nu se mai limiteaza a fi folosite doar in bucataria provensala.
Amestecul a aparut pe piata in anii '70 si are componenta predominanta cimbrul.
Se poate adauga in mancare la inceputul, sau pe parcursul, tratamentului termic, rareori este adaugat in faza ultima de asezonare.
Am reteta de la Radu Popovici.

 

INGREDIENTE

  • 7 1/2 lingurite de oregano, uscat si pisat
  • 7 1/2 lingurite de cimbru de cultura, uscat si pisat
  • 6 lingurite de cimbru de gradina, uscat si pisat
  • 6 lingurite de flori de levantica, uscate si sfaramate
  • 1 lingurita de busuioc, uscat si pisat
  • 1 lingurita de salvie, uscata si pisata
  • 1 lingurita de rozmarin, uscat si pisat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Herbes de Provence:

Cel mai bun condiment este facut de mana ta din ierburi proaspete uscate si pisate.

Se amesteca verdeturile si se pastreaza intr-un container inchis ermetic, la adapost de lumina, caldura si umezeala.

Nu va complicati prea mult incercand sa gasiti ambele varietati de cimbru, de cultura si de gradina care au gustul foarte asemanator.

Folositi, pur si simplu, 13 + 1/2 lingurite  din ce varianta de cimbru aveti la indemana.

Eu n-am pus levantica deoarece nu m-am lamurit daca orice soi este potrivit.

Un exemplu de preparat culinar care foloseste aceste ierburi aveti in reteta: Pulpe de pui cu sos balsamic, masline si ardei gras

TIPS-URI

1

Cel mai bun condiment este facut de mana ta din ierburi proaspete uscate si pisate.

2

Exista confuzii care se perpetueaza in loc sa se clarifice, asa ca puteti gasi ambele produse etichetate ca “cimbru”. Sunt si destul de asemanatoare ca gust si aroma

Daca ti-a placut reteta noastra "Herbes de Provence" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Corinuta 1

14.09.2013, 21:45

Eu le-am cumparat

xana 1

14.09.2013, 22:09

Lia_ 1

14.09.2013, 22:13

deci eu nu mai pot cu avataru' Corinei ... mare nebunatica

AAa, Claudita, tu cu gradina ta ar fi si pacat sa nu-ti faci


xana

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Branza de vaca marinata in ulei de masline si condimente